Australiensiska hårdrocksband

Author: | Posted in Hårdrocken No comments

Australien har genom åren producerat mängd bra hårdrocksband. Den mest kända gruppen från landet är AC/DC. Landet har också producerat Daddy Cool, Jet och Kings of the Sun för att nämna några band. Australien har en lång historia då landet varit befolkat i över 50000 år. Musiken är djupt rotad i landet och lika självklar för många som att det finns kängurus. Från början spelade urinvånarna på didgeridoos men idag är det mest pop och rock ’n roll som gäller. Under 1700-talet tog landet emot många immigranter som påverkat musiken på sitt sätt. Influenser från många kulturer har gett oss den fantastiska blandning av musik som idag finns. Musiken finns i blodet på människor uppvuxna i Australien vilket märks på hårdrocken från landet.

AC/DC kommer från Australien

Vi har redan konstaterat att populära AC/DC kommer från Australien. Bandet bildades år 1973 av Angus Young och bröderna Malcolm. Gruppen är fortfarande aktiv men med åren har bandmedlemmar kommit och gått. Angus Young är fortfarande aktiv och bandet har sålt mer än 200 miljoner skivor. År 2003 valdes AC/DC in i Rock and Roll Hall of Fame. Hit väljs endast de största rockgrupperna eller artisterna in vilka anses haft stort inflytande på rocken. AC/DC är ett band som ofta anses vara pionjärer inom heavy metal området. De har flera gånger blivit rankade som ett av de största banden genom tiderna. MTV har rankat dem som det fjärde största bandet genom tiderna. Bandet fick nummer 72 av de 100 bästa artisterna genom tiderna på Rolling Stones lista. AC/DC är fortfarande väldigt aktuellt och många band influeras av dem. Det går att säga att AC/DC är här för att stanna.

Många bra hårdrockband från Australien

Ta och flytta till Australien och möt den unika kulturen och musiken. AC/DC:s grundare flyttade hit 1963 från Skottland. Det mötet blev ju bra och har gett hårdrocken otroligt mycket men de är långt ifrån ensam. Kings of the Sun bildades 1988 och har hunnit med att vara förband till Kiss och Guns ’n Roses. I slutet av 90-talet splittrades dock bandet. The Saints är en annan hårdrockgrupp från Australien som bildades 1974. Bandet slog igenom i Storbritannien i slutet av 70-talet och stannade kvar där. Midnight Oil bildades 1971 och har blivit känd för budskapet i sina texter. Texterna innehåller ofta politiska budskap kring miljön i landet. Ursprungsbefolkningen som är aboriginerna vilket finns med i nästan alla sånger. Australien har levererat många band genom tiderna som slagit igenom både i landet men framför allt också blivit riktigt stora internationellt.

Add Your Comment