Hårdrocksmusiker som begått självmord

Author: | Posted in Hårdrocken No comments

Det glamourösa kändislivet är kanske inte alltid så fantastiskt som det ter sig. Det som går ut till oss vanliga människor är ofta att artisterna lever ett liv i lyx och har en sådan talang att de kan livnära sig på sin musik. Att de har fans som avgudar dem och att de kan få i princip allt de pekar på. Så är det säkert också för många av artisterna, men inte alltid. Det är inte ovanligt att vi får läsa en nyhet om en känd musiker som valt att själv avsluta sitt liv för att de inte orkat mer. Genom hårdrockens historia har flertalet artister valt att göra slut på sina liv på grund av depressioner, stress och ångest. Deras musik lever kvar långt efter att de dött, och deras historier berättas om och om igen. Vad är det egentligen som driver en musiker till att begå självmord när de nått en så stor framgång?

Saknade och hyllade musiker

Det finns många sorgliga historier att prata om när det kommer till hårdrocksmusiker som begått självmord. En av dem är Per Yngve Ohlin som var sångare i det norska bandet Mayhem. Han blev snabbt känd och omtyckt för de ibland makabra företeelser han tog sig för på scenen. Ändå orkade han inte. 1991 skar han upp sina handleder i sitt eget hem och valde att avsluta sitt liv. Chester Bennington, sångaren i Linkin Park tog sitt liv 41 år gammal i Juli 2017. Han hade varit deprimerad i flera år och dessutom missbrukat droger. Till slut gav han upp. En annan artist som valt att begå självmord var den tyske trummisen Ingo Schwichtenberg som var medlem i bandet Helloween. Han blev bara 29 år gammal och det var efter att han blivit kickad ur bandet som han mer och mer hamnade i schizofrena tillstånd. Till slut resulterade det i hans död. Stuart Adamson, John Lee och Sid Vicious är andra kända musiker som valt att ta sina liv. De här artisterna kommer för alltid bli ihågkomna, och för alltid vara saknade.

Begravning för någon som begått självmord

Självmord bland musiker blev vanligare efter 1980-talet. Vad som orsakat detta är oklart. Kanske är det stress och prestation, kanske har musikvärlden inte insett att människor behöver mer än framgång för att vara lyckliga. De artister som valt att avsluta sina egna liv har ibland blivit begravda på stora tillställningar, medan andra har fått en begravning i stillhet. Chester Bennington fick en privat begravning med sina närmsta anhöriga. Oavsett vem det är som dött, känd eller okänd, och oavsett hur personen dött är det en viktig del av sorgeprocessen att ordna en begravning. här kan man läsa mer om begravningar i allmänhet för att få en känsla av hur artisternas begravningar kan ha gått till. En del anhöriga väljer att ordna storslagna begravningar där också fans får vara med och sörja. De flesta artister som begått självmord har en grav som alla kan besöka, även fans. Det händer ofta att människor åker långa vägar för att få lägga en bukett blommor på sin idols grav.

Add Your Comment