Kiss

Author: | Posted in Hårdrocken No comments

 

När historien om hårdrock ska skrivas är Kiss ett namn som framträder på en prominent plats. Under årens lopp har få band varit lika inflytelserika inom hårdrocksbranschen och deras banbrytande persona tog gruppen till hisnande höjder. Under mer än fyra årtionden har Kiss varit ett band att räkna med och de fortsätter att turnera än idag. Det är dock genom att gå tillbaka till bandets rötter som det bättre går att förstå hårdrockens rötter och varför Kiss var ett band som påverkade flera efterkommande band starkt. Oavsett om Kiss har sågats eller hyllats i pressen har de alltid bidragit till att vara ett underhållande och kontroversiellt inslag.

Historien om Kiss tar sin början 1971. Det var dock inte början på medlemmarnas musikaliska äventyr. Redan före det fanns det ett band vid namn Wicked Lester i New York som hade måttliga1200px-W0854-Hellfest2013_Kiss_69933 framgångar. Deras frontmän hette Gene Simmons och Paul Stanley – och det var de två som bestämde sig för att börja på ny kula genom att starta bandet Kiss. De hittade musiker som kunde hjälpa dem att skapa ett komplett band och på så sätt påbörjade de sin resa mot toppen. I början hade de svårt att få gig på olika scener i New York, men snart spred sig ryktet om det nya bandet som var innovativa i sin musikstil.

Det var inte bara på det musikaliska planet som Kiss bröt ny mark. En av de viktigaste faktorerna för att förklara Kiss popularitet – och dess inverkan på hela hårdrocksgenren – var deras sinne för estetik. Under hela deras karriär experimenterade de med olika utstyrslar. De var också kända för att sminka sig på dramatiska sätt. Tillsammans med en överväldigande pyroteknik bidrog de till att göra bandets liveshower legendariska. De fick också rykte om sig att vara provokatörer eftersom de anspelade på ämnen som ansågs vara tabu.

Kiss musik går numera enkelt att ladda ned eller streama via olika tjänster. Naturligtvis går det också att köpa deras skivor i fysisk form. Om du känner att du vill ta ett avbrott i musiklyssnandet kan du lyssna på ljudböcker ett tag istället.

Add Your Comment