Mustasch

Author: | Posted in Hårdrocken No comments

Mustasch bildades i Göteborg år 1998, och gav ut sitt debutalbum, Above All, år 2002. Innan dess hade bandet spelat in ett flertal olika demoband som getts ut av små skivbolag, och även släppt en EP, The True Sound of the New West, år 2001. Efter att de släppt EP:n satsade de på att etablera sig på hårdrocks- och metalscenen, och turnerade därför en längre period.

Mustasch var framgångsrika redan från sitt första album, då Above All nominerades till en Grammis för Årets hårdrock. Även deras nästföljande album, Ratsafari, nominerades till en Grammis. Det blev dock inte tredje gången gillt för Mustasch, då det var det fjärde albumet i ordningen, Latest Version of the Truth, som till slut vann dem en Grammis. Innan dess hade de också släppt albumet Powerhouse.

Sammanlagt har bandet släppt åtta album, varav det senaste, Testosterone, kom år 2015. Innan dess hade bandet genomgått några förändringar i sin line-up, då Hannes Hansson och Mats Hansson av olika anledningar (Hannes för att tillbringa mer tid med familjen och Mats av medicinska skäl) lämnat bandet. Hannes ersattes så småningom av David Johannesson, medan Mats roll som trummis fylldes av bland andra Danne McKenzie och Jejo Perkovic. Den nuvarande banduppställningen består dock av Ralf Gyllenhammar, Stam Johansson (basgitarr), David Johannesson (sologitarr) och Robban Bäck (trummor). Av dessa var Gyllenhammar och Johansson ursprungliga medlemmar i bandet. Bäck har bara varit med gruppen sedan 2015, medan Johannesson gick med år 2008.

Gyllenhammar är sångare och kompgitarrist i gruppen, och det är han som har berättat historien bakom hur bandets namn kom till. Enligt honom är det helt enkelt en slags hyllning till att många av bandets musikaliska förebilder, till exempel Freddie Mercury, hade mustasch.

Om du är ett stort fan av Mustasch, och skulle vilja flytta till Göteborg för att ha större chans att träffa dem och gå på deras spelningar, kan du enkelt hitta en flyttfirma i Göteborg som kan hjälpa dig att flytta in i din nya stad på Flyttfirma.nu. Se bara till att du även har en plan för hur du ska leva i Göteborg – man kan inte leva på bara hårdrock.

Add Your Comment